با توجه به این که به فصل آمدن و رسیدن خرمالوهای تازه و لذیذ آمده است، خشک کردن خرمالو با دستگاه میوه خشک کن نیز رایج شده و بیش از هر زمان دیگری مورد توجه است. زردآلو خشک هم برای تولید کنندگان و هم برای مصرف خانگی از جمله میوه خشک های بسیار لذیذ و محبوب است. امروزه نیز به لطف روی کار آمدن دستگاه های خشک کن در مدل های صنعتی و خانگی، می توان این میوه را به راحت ترین شکل ممکن و با کیفیت بالا خشک کرد. خشک کن ها می توانند به شکل یکنواخت و در سریع ترین زمان ممکن تکه های خرمالو را خشک کنند. اما برای این کار لازم است تا به نکاتی توجه کنید. از این رو پیشنهاد می شود ادامه مطلب را از دست ندهید.
سالیان زیادیست که افراد برای این که بتوانند از میوه های فصلی در فصول دیگر استفاده کنند، آن ها را خشک کرده و بسته بندی می کنند. اما امروزه میوه خشک ها در انواع مختلف به یکی از محبوب ترین میان وعده های سالم و لذیذ تبدیل شده و جایگاه ویژه ای در صنایع غذایی دارد. در این بین لازم است تا برای خشک کردن خرمالو با خشک کن، ترفند هایی را یاد گرفته و روش این کار را بدانید.
بررسی فواید و خاصیت خرمالو خشک
پیش از بررسی خشک کردن خرمالو با دستگاه میوه خشک کن، لازم است تا در مورد خواص خرمالو خشک و فوایدی که دارد، توضیحاتی را بیان کنیم. در ابتدا باید بگوییم که خرمالو خشک در میان میوه های خشک مختلف دارای محبوبیت بالایی است. همچنین این میوه در دو مدل ژاپنی و آمریکایی وجود داشته که این دو بیشتر از نظر ظاهر با یک دیگر تفاوت دارند. موردی که بسیار مهم است این بوده خرمالو از آن دسته میوه هایی می باشد که خیلی سریع خراب شده و باید هرچه سریع تر مصرف شود. از این رو خشک کردن این میوه یکی از راه های افزایش مدت زمان استفاده از آن خواهد بود. این میوه یک منبع غنی از ویتامین ها به ویژه ویتامین خانواده B، ویتامین C،A، منگنز، فسفر، پتاسیم، فیبر و کلسیم است.
در میان انواع میوه خشک ها، خرمالو دارای کالری نسبتا کم تری بوده اما انرژی آن نسبتا بالاست. خشک کردن خرمالو نیز به روش های مختلفی انجام شده که از جمله آن ها می توان به خشک کردن در فر، آفتاب و استفاده از دستگاه خشک کن اشاره کرد که استفاده از میوه خشک کن بهترین روش ممکن خواهد بود.
بررسی مراحل خشک کردن خرمالو با دستگاه میوه خشک کن
خشک کردن خرمالو با دستگاه میوه خشک کن راحت بوده اما اصول مختص به خود را دارد. همانطور که بهتر می دانید، بافت یا ساختار خرمالو نسبت به مدل های دیگر متفاوت بوده و بسیار نرم تر است. در نتیجه مدت زمان و دمای لازم برای خشک کردن تکه های خرمالو کم تر از میوه های دیگر است. البته که بهتر است برای خشک کردن خرمالوهایی را خریداری کنید که سفت تر بوده و به اصطلاح نرسیده هستند. خرمالویی نارنجی تر گزینه مناسب تری برای خشک کردن هستند. مراحل خشک کردن خرمالو با خشک کن در مراحل زیر انجام می شود:
شستن خرمالو
برای این کار نیاز است تا در ابتدا به خوبی خرمالو ها را شسته و خشک کنید. توجه کنید که میوه ها را با دقت شسته و ضد عفونی کنید.
کندن پوست خرمالو
در واقع توصیه ما به شما عزیزان این است که برای خشک کردن خرمالو با دستگاه میوه خشک، پوست آن را نکنید. چرا که گوشت این میوه آسیب پذیر بوده و پوست آن می توان از این بخش محافظت کند. اما این مورد همچنان به سلیقه و ترجیح خود شما بستگی دارد.
اسلایس کردن خرمالو
در واقع بهتر است برای تکه کردن یا همان اسلایسی کردن خرمالو ها، ضخامتی را در نظر بگیرید که تکه های میوه نه بیش از حد ضخیم و نه بیش از حد نازک باشد. بهترین اندازه ضخامت برای برش خرمالو 6 میلی متر است. این میزان ضخامت باعث شده تا تکه خرمالو بیش از حد نازک نبوده و در عین حال به خوبی و یکنواخت در دستگاه میوه خشک کن، خشک شوند
مطالب مفید : درآمد میوه خشک کن
قرار دادن تکه های خرمالو در میوه خشک کن
در این مرحله لازم است تا تکه خرمالو را داخل سینی دستگاه میوه خشک کن قرار دهید. موردی که بسیار مهم است این بوده که فاصله کافی را میان تکه های میوه رعایت کنید. به بیان دیگر اسلایس های خرمالو نباید روی هم چسبیده و فاصله میان آن ها رعایت شود تا تکه ها به صورت یکنواخت خشک شود. پس از قرار دادن سینی بایستی دما و زمان دستگاه را تنظیم کنید. بهترین دما برای خشک کردن خرمالو 75 درجه سانتی گراد بوده و زمان نیز حدود 7 ساعت است. البته که این مورد به مدل میوه خشک کن بسنگی خواهد داشت.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی خشک کردن خرمالو با دستگاه خشک کردن پرداختیم. این کار سخت نبوده و تنها نیازمند رعایت یکسری نکات است.خرمالو یکی از بهترین و محبوب ترین میوه ها بوده که نمونه خشک شده آن نیز دارای طعم بی نظیری است. این میوه زود خراب شده و بافت نسبتا نرمی دارد. در نتیجه لازم است در زمان کمتر و با دمای پایین تر از میوه های دیگر خشک شود.