تقطیر و عرقگیری

فرآیند تقطیر چگونه است ؟

فرآیند تقطیر

تقطیر یکی از فرآیندهای مهم بوده که در بسیار از صنایع و جهت تولید محصولات زیادی، استفاده می شود. به طور ساده می توان گفت که تقطیر به تبدیل شدن بخار به مایع گفته می شود. لازم است بدانید که ساده ترین نوع این فرآیند در کتری هایی که در منازل داریم صورت می گیرد. به این صورت که بخار آب به سمت درب کتری حرکت کرده و بنا به دلایل خاصی دوباره به مایع تبدیل می شود. این فرآیند کاربردی زیادی دارد و در صنایع غذایی از آن استفاده ویژه ای می شود. در این مطلب از سایت گام صنعت قصد داریم تا به طور کامل در مورد این که فرآیند تقطیر چگونه است؟ توضیح دهیم.

تقطیر را می توان با روش های مختلفی انجام داد. در حال حاضر برای تولید گسترده برخی از محصولات همانند عرقیات گیاهی، از دستگاه های مخصوصی استفاده می کنند که می توانند شرایط را برای ایجاد تقطیر به خوبی فراهم کنند. در واقع می توان گفت که پیشرفت تکنولوژی در این حوزه نیز تاثیرات خود را به جای گذاشته است. امروزه دستگاه تقطیر در مدل های خانگی و صنعتی به بازار عرضه می شوند که به آن ها دستگاه عرقگیر نیز گفته می شوند.

بررسی انواع فرآیند تقطیر

در پاسخ به این سوال که فرآیند تقطیر چگونه است؟ باید بگوییم که این فرآیند می توان به شکل های مختلفی انجام شود. از این رو گفته می شود که تقطیر انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن ها اشاره کرده و در مورد هر یک توضیحاتی را بیان خواهیم کرد.

مطالب مفید:  چگونه یک دستگاه عرق گیری بسازیم؟

تقطیر جز به جز

تقطیر جز به جز که به آن افتراقی یا فرکشنال نیز گفته می شود، به منظور کارهای منحصر به فردی نظیر خالص سازی نفت مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع دلیل استفاده این مدل فرآیند تقطیر این بوده که تقطیر ساده برای مایعاتی که نقاط جوش آن ها به دیگری نزدیک است، مناسب نخواهد بود. در این فرآیند بخارهای حاصل از مایعات در یک ستون به شکل متراکم قرار می گیرند و این کار به صورت مکرر انجام می شود تا در نهایت اجزای مخلوط جداسازی شوند.

فرآیند تقطیر

فرآیند تقطیر با بخار آب

به منظور جداسازی اجزای حساس به گرما، از فرآیند تقطیر با بخار آب استفاده می شود. در این فرآیند نیازی به دمای بالا نیست. این روش برای تولید روغن های گیاهی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

تقطیر مسیر کوتاه

از جمله دیگر روش های فرآیند تقطیر می توان به تقطیر مسیر کوتاه اشاره کرد. در واقع این مدل فرآیند تقطیر در فشار پایین تری نسبت به روش های قبلی انجام می شود. در مواقعی که نیاز است تا از اتلاف ماده جلوگیری شود، این روش انتخاب مناسبی خواهد بود.

تقطیر به روش تخریبی

نوع دیگری از تقطیر نیز وجود دارد که با عنوان تقطیر تخریبی شناخته می شود. در این روش مواد در گرما شدیدی قرار گرفته و به شکل گاز متصاعد از یک دیگر جدا خواهند شد. این روش معمولا برای به دست آوردن اتانول از چوب به دست می آید.

کاربرد فرآیند تقطیر چیست؟

حال که با فرآیند تقطیر و انواع آن آشنا شده اید، لازم است تا در مورد کاربرد آن نیز به شما اطلاعاتی را ارائه دهیم. همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد، تقطیر یکی از فرآیند های پرکاربرد بوده که در صنایع زیادی به شکل گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مهم ترین کاربردهای این فرآیند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تصفیه آب: در برخی از روش های تصفیه آب این فرآیند به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مثال برای خالص سازی آب دریا، این روش کاربردی است.
  2. تولید نوشیدنی های تخمیر شده: به منظور تولید بسیار نوشیدنی های تخمیری نظیر نوشیدنی های الکی نیز فرآیند تقطیر مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. تولید برخی عطرها: شاید این موضوع را ندانید، اما برای تولید عطر ها نیز این فرآیند کاربردی بوده و مورد استفاده قرار می گیرد.
  4. تولید گلاب و عرقیات گیاهی: دستگاه های عرقگیر از طریق تقطیر می توانند گلاب گیری و تولید انواع عرقیات گیاهی را انجام دهند. شما می توانید در فروشگاه گام صنعت هر مدل دستگاه عرقگیر را برای این کار تهیه کنید.
مطالب مفید:  بهترین روش گلاب گیری کدام است؟

جمع بندی

در این مطلب به این سوال که فرآیند تقطیر چگونه است؟ پاسخ داده شد. به بیان ساده می توان گفت تبدیل بخار به مایع را تقطیر می گویند. اما این فرآیند در انواع مختلفی توسط تجهیزات به خصوصی انجام می شود که هر یک برای تولید محصولات خاصی، مورد استفاده قرار می گیرند. تقطیر کاربردهای بسیاری دارد که از جمله آن ها می توان به تولید عطر، عرقیات گیاهی، تصفیه آب، تصفیه نفت و…. اشاره کرد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر و آشنای یا خرید دستگاه های تقطیر می توانید به وب سایت گام صنعت مراجعه کنید.

(امتیاز 1) - 5 /5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 9 =