تقطیر و عرقگیری

عیب یابی و مشکلات رایج در دستگاه های عرقگیر

عیب یابی و مشکلات رایج در دستگاه های عرقگیر

عیب یابی و مشکلات رایج در دستگاه های عرقگیر بسیار مهم است. چرا که خرابی کوچک ترین قسمت این دستگاه ها می تواند بر عملکرد دستگاه و خروجی محصولات تاثیر مستقیم داشته باشد. عرقگیر ها که به آن ها دستگاه تقطیر نیز گفته می شود، در دسته بندی خانگی و صنعتی قرار می گیرند که می تواند برای تولید طیف گسترده ای از عرقیات از آن ها استفاده کرد. در حقیقت مدل های متنوعی از این دستگاه ها در بازار موجود بوده که هر یک شامل بخش های مختلفی می شوند. خرابی در هر یک از دستگاه های عرقگیر می تواند با دیگری متفاوت باشد. اما معمولا یکسری مشکلات مشترک میان این دستگاه ها وجود دارد. در این مطلب از سایت گام صنعت با ما همراه باشید تا در مورد مشکلات رایج در دستگاه های تقطیر، توضیحاتی را بیان کنیم.

تولیدات وسیع عرقیجات گیاهی و محصولاتی همانند گلاب باعث شده تا خرید دستگاه عرقگیر صنعتی و خانگی نیز روز به روز گسترش یابد. در حقیقت وجود این دستگاه تحول بزرگی را در جداسازی مایعات و تبدیل بخار به آب، ایجاد کرده است. با وجود این اکثر دستگاه های تقطیر، قدرتمند بوده و عملکرد بسیار عالی دارند، اما ممکن است روزی دچار خرابی شوند. از این رو عیب یابی و آشنایی با مشکلات رایج در این دستگاه ها بسیار مهم است.

 

بررسی 4 مورد از  مشکلات رایج در دستگاه عرقگیر

دستگاه های عرقگیر، با تنوع در مدل های صنعتی، نیمه صنعتی و خانگی، برای استخراج عرق از گیاهان مختلف به کار می‌روند. هرچند این دستگاه ها مزایای زیادی دارند، اما ممکن است در حین کار با مشکلاتی روبرو شوند. در ادامه به برخی از مشکلات رایج در دستگاه های عرقگیر و راه حل های آن ها اشاره می‌کنیم.

مطالب مفید:  راه اندازی کارگاه عرق‌ گیری

خرابی  کندانسور

از جمله مشکلات رایج دستگاه عرقگیر در بخش کندانسور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سولفاته شدن کندانسورهای مسی: سولفات مس می‌تواند طعم و بوی نامطبوعی به عرق نهایی بدهد و حتی برای سلامتی مضر باشد. برای رفع این مشکل، باید از کندانسورهای استیل ضد زنگ یا شیشه ای استفاده کرد.
  • کارایی پایین کندانسورهای هوایی: این نوع کندانسورها در دستگاه های با حجم بالا کارایی کمتری دارند. استفاده از کندانسورهای آبی می ‌تواند راه حل این مشکل باشد.

مشکلات مربوط به مخزن دستگاه عرقگیر

نشتی مخزن می‌تواند باعث هدر رفتن مواد اولیه و همچنین خطر آتش سوزی در مدل های گازی شود. برای رفع این مشکل، باید اتصالات مخزن را بررسی و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض کرد. همچنین  جوش آمدن بیش از حد می ‌تواند باعث طعم و بوی نامطبوع عرق نهایی شود. برای جلوگیری از این مشکل، باید از ترمومتر برای تنظیم دمای مخزن استفاده کرد.

راه اندازی کارگاه عرق گیری

مشکلات مربوط به سیستم گرمایشی دستگاه تقطیر

در قسمت سیستم گرمایشی دستگاه های عرقگیر نیز مشکلاتی وجود دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. گرم نشدن کافی مخزن می‌تواند باعث کند شدن فرآیند عرقگیری و کاهش کیفیت عرق نهایی شود. برای رفع این مشکل، باید سیستم گرمایش دستگاه را بررسی و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض کرد.
  2. مصرف بیش از حد انرژی می‌تواند به ضرر اقتصادی کاربر باشد. برای بهینه سازی مصرف انرژی، باید از دستگاه های عرقگیر با راندمان بالا استفاده کرد.

لوله ها و اتصالات دستگاه

دیگر مشکلات رایج در دستگاه های عرقگیر، به لوله ها و اتصالات دستگاه مربوط می شود. جرم گرفتگی لوله ها می‌تواند باعث انسداد مسیر عبور بخار و مایعات شود. برای رفع این مشکل، باید لوله ها را به طور منظم تمیز کرد. همچنین نشتی لوله ها و اتصالات می‌تواند باعث هدر رفتن مواد اولیه و همچنین خطر آتش سوزی در مدل های گازی شود. برای رفع این مشکل، باید اتصالات لوله ها را بررسی و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض کرد.

مطالب مفید:  طرز تهیه عرق کاسنی و رازیانه با دستگاه

سایر خرابی های رایج در دستگاه تقطیر

همانطور که متوجه شدید، مشکلات رایج در دستگاه های عرقگیر، می تواند به بخش های مختلفی مربوط شود. علاوه بر موارد بالا، مشکلات دیگری نیز در عرقگیر ها وجود دارد که عبارتند از:

نکات مهم برای جلوگیری از خرابی دستگاه عرقگیر

بدون استفاده درست و توجه به نکاتی باعث شده تا عمر دستگاه عرقگیر افزایش پیدا کند و دیر تر دچار خرابی شود. شما می توانید برای افزایش ماندگاری دستگاه تقطیر خود نکاتی را مد نظر داشته باشید. این نکات عبارتند از:

  • قبل از استفاده از دستگاه، دفترچه راهنمای آن را به طور کامل مطالعه کنید.
  • از دستگاه در شرایط مناسب و طبق دستورالعمل های سازنده استفاده کنید.
  • به طور منظم دستگاه را تمیز و نگهداری کنید.
  • در صورت بروز مشکل، از یک متخصص برای تعمیر دستگاه کمک بگیرید.
  • مخزن را بیش از حد پر نکنید.
  • برای مدت زمان زیادی از دستگاه استفاده نکنید و به آن استراحت بدهید.

جمع بندی

اطلاع از مشکلات رایج در دستگاه های عرقگیر باعث شده تا شما بتوانید از خرابی دستگاه جلوگیری کرده و یا خیلی سریع مشکل را حل کنید. در این مطلب به طور کامل در مورد خرابی های رایج عرقگیر ها توضیح دادیم. اما در هر صورت بهتر است برای عیب یابی و تعمیر دستگاه تقطیر، با تعمیرکاران حرفه ای تماس بگیرید.

(امتیاز 1) - 5 /5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + هشت =